Josefine och Johanna dag

Nu kommer johanna snart och hämtar mig, vi ska på body jam och jag ska testa mina sprillans nya långbyxor, ahhwie. Sen blir det bara myskväll med jag och vännen min.

Tidigare idag var jag med tina, linea och pillan och åt på max, maximalt med mums. Jubileumsmålet, jag rekomenderar.  Och nu har jag fåt tbilderna från nyår, det giick väldigt snabbt och bra måste jag säga! Imorgon ska jag och mikaela ha maraton med summerland, aahwie, säsong 1 och han är ju såå snygg, mm, det blir en trevlig fredagkväll må jag säga!

Men nu ska jag till inpuls!


Hej mitt vinterland

vad mysigt det är med snö, man blir helt enkelt mycket gladare av snön!
Vi spelade mot boden igår, vi ledde som hela matchen och så gör de mål när det är 6 min kvar, kvitterar. Kändes riktigt surt då, men vi tog iaf ett poäng och de är faktiskt serieledare. Men när man är så där nära så ja, men vad ska man göra. Jag kan inte ge några rosor till mitt spel direkt, inte bra, väldigt missnöjd. Och sen så var jag så sur, jag tror aldrig jag har varit så sur, eller frustrerad kanske är ett bättre ord. Jag fick jättemånga fula efterslängningar och ja, nä, jag var helt enkelt less på de där småa svarta sakerna. Men ja, vi tog poäng och det är ju huvudsaken ändå. Nu måste jag skärpa mig, inte många matcher kvar nu.

Ikväll är det träning, så nu gäller det bara att ha överfokus så jag kan ja, vet inte, bli bättre helt enkelt.
Jag åt blodpudding idag faktiskt, det var jättegott. (Kom ihåg att skriva ner det i din rosa anteckningsbok)
Idag for jag, efter skolan och övningskörde med mamma, i stadstrafik, i början kan jag inte säga att det gick bra, men det tog sig, jag uppmärksammade övergångsställen(wow) och lite annat tjaffs. Men jag blev riktigt bra mot slutet måste jag säga, nu kommer Uffe på trafikskolan bli så stolt!
Nämen nu ska jag fortsätta att läsa Systrar i jeans, andra sommaren.
/Josefine

Mika - Lollipop, Vilken låt!

antagande av utmaning

Vad heter du: Josefine
Längd: 160, 7 cm
Skostorlek: 37/38
Hårfärg: ganska blond, just nu
Var bor du: Luleå
Trivs du där: Jo, Luleå kommer alltid ha en stor del i mitt hjärta
Brukar du läsa horoskop: haha, ja, när jojo tvingar mig;)
Har du körkort: I'm on my way!
Favoritdjur: delfin kanske?
Festar du mycket: Haha, partprissen nr skulle jag kalla mig själv;) ...  not
Sprit, cider, vin eller öl: Stockmos päroncider med 0% alkohol, yes! jag får köpa den nu från Kvantum:P
Brukar du bli för full: Nej
Antal kuddar i sängen: 2
Äger du ett busskort: Jo, skolbusskortet
Hur svarar du i mobilen: Hallå! Hej det är Josefine! Jossan?
Antal timmar sömn inatt: 7 timmar
Sov du ensam: Jaao
Din hobby: innebandy
Vem fick du sms av senast: Jenko
Vem ringde dig senast: Jenko
Godaste ölen du druckit: haha, jag har ju smakat såå många..
Vilka hårfärger har du haft: Brun mot rött, mot oranget, mot svart ja, de flesta bruna, typ? och råttblond, blond och mellanblond.
Vad såg du senast på TV: The War at Home innan middagen
Vad läser du för bok just nu: Systrar i jeans, andra sommaren;)
Är du kär i någon: nej
Vet den personen om det: haha, det är bra att han vet det före mig isf.
Nästa mål i ditt liv: hemligt!
Vad gör du om ett år: Bor i Uppsala, går bibelskola och vem vet, kanske så kan jag alla hushållssysslor man bör kunna då.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Inte just nu, faktiskt.
Vilken parfym använder du: Nån alyssa någonting:P (tjejen har koll;)

gameday

Har just gjort spanska läxan och nu ska jag äta gröt. Matchen börjar på 2 timmar och 45 min mot IBK Boden. Det blir mycket spännande. Har du inget för dig så bör du vara där, det blir årets match, 14.15 i Bergskolan. Haha, och jag lovade visst tränaren 3 mål igår, ja, hur det blir med den saken, ja, vi får se helt enkelt, jag är då sjukt peppad!
Men nu ska jag äta min gröt.

/Josefine

La stada, innebandy och vem vet?;)

Nu ska jag på stan med johanna, jag är i ett depserat behov av jeans så det hade varit trevligt om jag hittat några sådana, på rea hade varit trevligt! Sen behöver jag säkert nå mer.

Efter det är det innebandy med pingst i d-hallen i pontus, alltid lika roligt!
dobidobidoo
Sen ska jag nog nöta lite sing star också, fick låna det från Johanna, wie!

/Josefine

Delvis körsbär;)

Det blev en fika efter skolan med PPP och Ida. Vi gick på Wayne's, deras fika, mm, jag och Mathilda tog en kladdkaka m. grädde och en morotskaka och så dela vi på det. Går inte med ord att beskriva hur gott det vaar! Kladdkakan ä himmelsk och morotskakan är jordiskt god( försökte dra en liknelse där med att morötterna växer under jorden - vet dock inte om du fattade det) Sen fanns det också en kaka som hette Devils Cake med körbär och de fick då vår kära mathilda det till Delvis körsbär - Starkt jobbat! Vi har aldrig påstått att vi varken kan prata, skriva eller läsa i PPP ;)

Nu ska jag snart på ungdomskväll i kyrkan och sen efter det kommer flickorna hem till mig och då blire sing star och film:) MYSPYS!

/ Josefine

image23

Vilken underbar dag

haha, jag klarade teoriprovet, 61 rätt. Tjejen är nöjd, mycket nöjd! Se upp, för snart har jag körtkort!
Jag var så nervös, jag trodde inte jag skulle klara det, jag lovar, det är inget jag bara säger, jag var helt övertygad om att jag skulle kugga. Men det gjorde jag inte..

Sen kl. 13.20 skulle vi ha lektion på bosken, vi hade snölekar och snörugby, det gick jättebra och det var så roligt! Vi avslutade med att egga upp alla barnen att snöbada Lasse, jag har inte haft så roligt som när vi såg en hel klass med 11-12 åringar springa efter Lasse med bara en sak i skallen, att snöbada han!

Ikväll är det träning och hänggäng med Jojo:)
Nu ska jag dricka varmchoklad!
/Josefine

segråtta

jag är otroligt trött nu, men ändå är jag uppe, starkt jobbat. Men jag kom hem just från träningen så, så mycket kan jag inte göra åt det. Filmen igår var bra, mysig, bra helt enkelt. Vill se den fler gånger för jag kände att det fanns mer jag kunde få ut av den, efter man sett den kasnke 4-5 gånger är man nog nöjd.

Imorgon har vi första elktionen med barnen på skolan, det blir spännande.
Nu ska jag sova.
En spännande dag väntar, den 24 januari... jag har teoriprovet, be gärna en liten bön så kära josefine klarar det, 8.45;)
haha, ha det bra / Josefine

mys pys i biomörkret

Ikväll ska jag på bio, med linnea och sickan. Har hört att den är jättebra, jag har höga förväntningar!

/ Josefine
image22

choco á la special K á la russin

Bra tips till typ gott mellanmål/återhämtningsgrejs/bara för gott skull:

175 g mörk blockchoklad eller lyxvarianten 70 % chokladkaka(behövs typ 2 då?)
lite russin, ungefär 1/4 förpackning
lite special K, kanske 1-2 dl?

Jag går på känsla;)

Smält chokladen i mikron(eller vattenbad) sen sätter du i russinen och special K:n så det blir en härlig röra. Sen droppar du upp i kakformar och sen sätter du det i frysen ett tag och sen kan du smaska på!
/ Josefine


 

En minnesvärd dag

Oj, igår skrev jag om att jag ville att varje dag skulle vara minnesvärd, då händer det saker på en gång. Gårdagen var minst sagt minnesvärd. Jag skulle ju på Mirjam och Samuels bröllop, gör mig i ordning, hann se lite av national treasure också faktiskt, otroligt bra film! Ska se restrerande delen nu hade jag tänkt, har just gjort bort alla läxor för veckan så nu kan jag ha all min fokus till teoriprovet... ja, tillbaka till gårdagen, jag gjorde mig i ordning, morfar skulle skjutsa mig till kyrkan, han lämnar av mig vid domkyrkan och jag går in. Jag visste att det skulle vara 70 gäster, för jag skulle vara med och servera och när jag går in i kyrkan är det ca: 15 personer där inne och klockan var 14.53 och vigseln skulle börja 15.00, och jag hade just pratat med jenny och hon sa att hon stod vid ingången, men inte gjorde hon det! Och då inser jag att jag är i fel kyrka, vigseln skulle vara i gammelstads kyrka och där står jag, på ett barndop 1 mil bort i från den vigsel jag skulle på- Bra jobbat. Jag springer med gråten i halsen mot stan i mina pumps och korta klänning, rolig syn för er som såg det. Jag hade ju inga pengar på mobilen så jag kunde inte ens snålringa, men som tur var hade jag precis en hundralapp i börsen så jag fyller på mobilen och ringer morfar, han var kvar i stan så det var ju bra. Så han skjutsade ut mig till gammelstad. Jag var där 15 min efter vigseln börjat så jag våga ju inte gå in, så jag stod där utanför i vapenhuset och väntade. Sen kom jag ju på att när brudparet marcherar  ut går de ju ut där och då kan jag ju inte stå där ensam när de kommer ut... Så jag ser dörren öppnas och får panik, jag springer ut i snöstormen(fortfarande med pumpsen) och gömmer mig, men så visa det sig vara jenny och några andra servitörer, de hade ksyndat sig ut så vi hann åka till festen innan de andra och byta om och börja förbereda. Ja, och sen festen var mysig och det är så sant, störst av allt är kärleken. Stämningen där och glädjen, så stort. Vi (jag och jenko) lärde känna de två andra servitriser/ören. Sophie och Markus från piteå, jättetrevliga! ( haha, du och jag jenko;)


Ja, sen for vi hemmåt, vi for till gula huset och spela straffuno och sen for vi vidare vid 2,3 tiden kanske? till andreaskyrkan och cross-hope(johannes projektarbete) 
Men när vi kommer dit, har de just ringt ambulansen och en kille där hade blivit medvetslös och pulsen hade stoppats två gånger, så ambulansen kom och de for till sunderbyn, men han ringde senare på kvällen och sa att han mådde perfekt, så det var ganska fascinerande. Ja, kvällen där annars var ganska mysig, sen kl. 04.00 gick jag hem, det är ungefär 7 min gång från mig. Det var jättehärligt, det enda som hördes var vattnet som droppade från hustakoch träd ner i snön och knastrandet av snön mellan mina skor och marken. Vilket vackert avslut på min dag, den 20 januari. 

/ Josefine

Bröllop

Nu ska jag snart iväg på bröllopet, jag längtar:)
Störst av allt är kärleken


Open my eyes to the things unseen.

Fredag, den 19 januari, undra om jag kommer att komma ihåg den här dagen om 10 år? Jag börja fundera på vad jag egentligen gör åt mina dagar. Jag vill att alla mina dagar ska vara värda att komma ihåg, kanske inte att alla är en dans på rosor, men ändå minnesvärda. Att man ändå gör något bra varje dag, något som är värt att minnas. Livet är för kort för att  bara se på när man lever sitt liv, utan jag tror att man måste ta vara på den tid man får.

Idag har jag varit på skolan, var på stan lite innan det, köpte ett par träningsbyxor från inpuls, mycket läckra och sköna, tunn kvalité, 50% rabatt, kunde bara inte motså. Sen efter skolan bar det av mot Boden, jag och jenko ska servera på ett bröllop där imorgon, jag ska servera till honörs bordet.. aah, lite nervöst - Men det kommer nog gå bra:) Sen nu på kvällen blev det tjejkväll med jojo och soffan, lite grey's anatomy och lite tjejsnack.

Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar, så jag kan hänga upp den och sedan lägga mig. Jag måste träna nu när jag ska flytta i augusti. Det känns lite overkligt, men jag ska göra det och det känns jättebra, det enda som gör mig lite nervös, det är att gå hem själv i mörkret till en tom lägenhet, men ääh, jag får biffa upp mig tills dess, jag har trots allt 7 månader på mig, lite muskler hoppas jag att jag hunnit bygga tills dess;)

Ha det bra, sov gott!
/ J 

Tack

Jag vill börja mitt "seriösa" bloggskrivande med ett tack till min underbara Johanna, min bästa vän. Hon har hjälpt, eller okej, gjort hela min layout och beskrivning och allt sådant. Erkänn snyggt?;) Jag är otroligt nöjd.
Så nu börjar mitt liv som bloggare, det blir lite spännande.

Tack Jojo gumman, då/nu/alltid <3